Voorbeelden van toepassingen

HD Brazing®

Een door Aalberts Surface Technologies Eindhoven B.V. ontwikkeld procedé op het gebied van hoogtemperatuur / vacuümsolderen.

Bekijk ook de brochures en certificaten

HD Brazing® wordt in zeer uiteenlopende industrieën toegepast.

lucht- en ruimtevaart industrie

Nikkellegeringen, titaan en precipitatie hardende staalsoorten worden veelvuldig gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie. De verbindingen moeten betrouwbaar en reproduceerbaar zijn. Aalberts Surface Technologies Eindhoven is AS/EN9100 en Nadcap gecertificeerd.

Voorbeelden van producten; onderdelen voor het brandstofsyteem of landingsgestel, honingraatdelen, straalmotor/turbine onderdelen, leidschoepen.

levensmiddelen- medische- farmaceutische industrie

In deze industrieën wordt veelal roestvaststaal toegepast. Producten hebben hoge eisen met betrekking tot hygiëne en de relevante producten dienen daarvoor dus spleetvrij/aseptisch te zijn (tegengaan van bacteriën en andere besmettingsrisico’s). Ook het soldeermateriaal dient hier veelal corrosievast te zijn.

Voorbeelden van producten; veel verschillende machineonderdelen zoals o.a. mengers, waaiers, pomponderdelen en  chirurgische instrumenten.

precisie-industrie

Dit omvat de halfgeleiderindustrie, mechatronica, meet- regeltechniek, ultrahoog vacuüm en apparatenbouw. Het gaat hier vaak om hoogwaardige materialen zoals bijvoorbeeld roestvaststaal, titaan, koper, kobalt of zelfs keramiek.

Voorbeelden van producten; vacuümpompen en kamers, onderzoeksapparatuur, thermokoppels, sensoren, koelplaten, heatingwires of positioneerdelen.

energietechniek

In de energietechniek ligt de nadruk vaak op gas- en waterdichte verbindingen in combinatie met een hoge corrosiebestendigheid. Veelvuldig toegepaste materialen zijn: roestvaststaal, koper, titaanlegeringen, superlegeringen. 

Voorbeelden van producten; warmtewisselaars, branderkoppen, honingraatdelen, turbinedelen, onderdelen voor de waterstofproductie.

matrijzen/gereedschappen industrie

Gereedschapsstaalsoorten, die gelijktijdig gesoleerd, gehard en ontlaten worden. Vaak gaat het hier om gedeelde constructies die op zich zelf eenvoudig te bewerken zijn en na het solderen een complex (matrijs) deel vormen.

Voorbeeld van een product: CD matrijs met koelkanalen rondom het productvormend deel.

algemene machinebouw & automobielindustrie

Veel uit staal geproduceerde onderdelen (halffabrikaten)  die dan met een koperbasissoldeer gesoldeerd worden tot eindproduct.

Voorbeelden van dit soort producten zijn; slangkoppelingen, hefbomen, koelers, kettingwielen, kleppen, afsluiters en leidingen.

Scroll naar boven